€uroConcert 2018

PRESENTA L'ESPECTACLE

DOLÇAINAMINIMAL

L'Agrupació Musical DiT té la satisfacció de convidar-vos a l'€uroConcert 2018 i a la presentació de “l'Associació d'Amics de la Dolçaina i el Tabalet del País Valencià” ADITPV

Associació de nova creació impulsada per un grup de persones vinculades al món de la dolçaina i el tabalet amb la intenció de donar suport a aquest instrument tan nostre. És per això que el nostre President Jaume Garfía es dirigirà a tots en un manifest de benvinguda. L'Associació està oberta a totes les persones, siguen d'aquesta activitat o no, qualsevol ciutadà i de qualsevol territori global pot formar part d'aquesta associació.

Salutacions del President, Jaume Garfía:

Estimats amics i amigues del món de la Dolçaina i el Tabalet que mencionaré amb l'acronisme de DIT. Quan Paco Magnieto em va dir que si voldria formar part i ser el President d'aquesta nova associació (ADITPV), de l'alegria que vaig tindre quasi em dona un infart. És la meva il·lusió ser part d'aquest meravellós món que és la DIT, i clar, de seguida li vaig dir “Sí quiero” i és que és tanta la meua afició a estos instruments que el meu cor s'ha plenat de goig i plaer.

Veure i sentir a quests músics pels carrers de Castelló en les seues alegres melodies no té preu. Encara que no em deixen dormir la migdiada, encara que quan passen no podem parlar ni escoltar la televisió i no em queda més remei que escoltar-los. Encara que alguns diguen que desafinen, tonteries, estos que diuen això són els enemics públics de les tradicions i per tant de les colles de DIT.

Només espere que aquest nou projecte (ADITPV) encetat per l'Agrupació Musical DiT siga tot un èxit i servisca per a apropar encara més a la gent els nostres entranyables instruments. Gràcies i molta sort.

Programa €uroConcert 2018

-DOLÇAINAMINIMAL-

Agrupació Musical DiT

Director: Marc Incom Parable

Íntegrament dedicat a la música minimalista

1ª Part:

  1. Periferies sonores. Els sons de la periferia en un contexte hostil. (Rumba sense picar de mans)
  2. Imatges abstractes de una tele en blanc i negre (Sintonia en Do major)
  3. Error 404 not found. Les dolçaines interpreten en pianissimo els sons de un PC-MAC
  4. L'infància atormentada de la gata de la veina del cinqué al escoltar al veí del sisé tocant el concert de violí de Philip Glass (suite per a violí, dolçaina i triangle)
  5. Quintet de quatre i dos quinze per la de l'ú i dotze. (Cercavila per a un laberint)

2ª Part:

  1. Ja està bé de torejar amb gallines de corral (Pasdoble simfònic amb la pandereta com a solista)
  2. Vals dels valsos de Valls. (Vals a l'estil de l'Alt Camp)
  3. Tallant un Pi 3,1416. (Acompanyament de Motoserra pel mestre Vicent Tall Serra)
  4. Preservatius foradats i les seues conseqüències en la demografia occidental. Aquest tema és interpretat amb la col·laboració de “La Colla Profil·lactica de Reus” que faran sonar els seus preservatius al temps de les dolçaines i la percussió.
  5. La Minimanga. Muixeranga minimalista que crearà la figura d'una torre a la altura de mig metre acompanyada per les primeres quatres notes de la melodia: si-si-si-mi

Tots els temes són composició del compositor que ha composat els temes que composen el programa compost d'aquest EuroConcert, el compositor: Marc Incom Parable.

Col·laboradors

Agrupació Musical DiT - Federació Valenciana de dolçaina i tabal - Ajuntament de Borriana - Conselleria d'Educació - ONU - OTAN - Dolçaines Sense Fronteres - ONCE - Diputació de Castelló - Diputació de Tarragona - Bar l'Ovella - MacRonald - BP - Unió Europea de Radiodifusió (EBU) - SarauFolk - Comissió Permanent d'Afers Folklòrics - Cant d'estil de Castelló - Rolling Stones - Cervesseria El Barril - DUREX - SexShop Tanga Nica - Pub la Canya - Bar la Canya - Instruments musicals Les Canyes - Aeroport de Castelló - Carolina Perrera - Coral Polifònica de la Catedral de Santa Injusta la Major - iaioflautes - La Quinta Dolçainera - La Llavor - TVCS

Gràcies a tots

 Día 28 de desembre a les 20:00h

Teatre Municipal Payà de Borriana

Camí d´Onda 30,  1530 Borriana –Castelló

Entrada gratuïta amb invitació

euroconcert2018@dol-i-tab.com